Υλικά

  • 3 μελιτζάνες
  • 5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προετοιμάζουμε το barbecue ώστε να είναι ζεστό. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος. Για να ψηθούν καλύτερα, τις χαράζουμε με ένα μικρό μαχαίρι εσωτερικά σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές σχηματίζοντας μικρούς ρόμβους.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο με αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε καλά τις μελιτζάνες εσωτερικά. Τις ακουμπάμε στη σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τις ψήνουμε για περίπου 7-8 λεπτά. Τις γυρίζουμε για να ψηθούν και από την πλευρά της φλούδας.
  • Αραιώνουμε σε ένα μικρό μπολ το ταχίνι με 3 κ.σ. κρύο νερό και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τις ψημένες μελιτζάνες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχινιού. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και το κουκουνάρι και τις σερβίρουμε αμέσως.