Υλικά
- 1 φλιτζάνι γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι βρώμη ολικής άλεσης
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ φλιτζάνι ώριμο μάνγκο κομμένο σε κύβους, φρέσκο ή κατεψυγμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι chia
Εκτέλεση
- Βράζετε το γάλα βρώμης σε μια μικρή κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά. Μειώστε σιγά – σιγά σε μέτρια θερμότητα. Προσθέστε τη βρώμη και το αλάτι. Μαγειρέψτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια ωραία και πηχτή κρέμα. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε κατά διαστήματα. Θα χρειαστείτε 2 με 3 λεπτά.
- Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και ανακατέψτε με το 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύδα, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος Συμπληρώστε με μάνγκο, το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύδα και σπόρους chia.