Υλικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι βρώμη ολικής άλεσης
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ φλιτζάνι ώριμο μάνγκο κομμένο σε κύβους, φρέσκο ​​ή κατεψυγμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι chia

Εκτέλεση

  • Βράζετε το γάλα βρώμης σε μια μικρή κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά. Μειώστε σιγά – σιγά σε μέτρια θερμότητα. Προσθέστε τη βρώμη και το αλάτι. Μαγειρέψτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια ωραία και πηχτή κρέμα. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε κατά διαστήματα. Θα χρειαστείτε 2 με 3 λεπτά.
  • Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και ανακατέψτε με το 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύδα, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος Συμπληρώστε με μάνγκο, το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύδα και σπόρους chia.