Υλικά

  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 114 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές της σούπας απλό στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις άκρες από το αγγούρι και έπειτα 20 εκ. από το αγγούρι. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, κόψτε το αγγούρι σε φέτες κατά μήκος για να δημιουργήσετε 12 λωρίδες. Τοποθετήστε τις λωρίδες αγγουριού κάθετα σε ένα φύλλο πλάτους περίπου 20 εκ.
  • Ανακατέψτε 10 γρ. τυρί κρέμα, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο και άνηθο και ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Απλώστε το μείγμα σε όλο το φύλλο αγγουριού, αφήνοντας 2 εκ. στην επάνω και την κάτω άκρη. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, σηκώστε προσεκτικά την κάτω άκρη και ξεκινήστε να τυλίγετε το φύλλο αγγουριού. Κόψτε το ρολό αγγουριού σε 10 κομμάτια.