Υλικά

  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης ξεφλουδισμένη
  • 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • Λίγο κύμινο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε καλά το γιαούρτι και την πιπεριά. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη την πιπεριά και το σκόρδο (αν βάλουμε). Προσθέτουμε το γιαούρτι, το κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, αλάτι και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ενσωματώνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας έντονα με σύρμα για να δέσει. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα το σχοινόπρασο και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα βάζο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, να κρυώσει και να δέσει.