Υλικά

  • 500 γρ. ώριμη ντομάτα
  • 500 γρ. ξερό κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα περνάμε από ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, να μαραθούν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλιές αλεύρι, μέχρι να αποκτήσουμε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις και να σφίξει κι άλλο.
  • Σχηματίζουμε κεφτέδες με το μείγμα και τους ψήνουμε. Όταν πάρουν χρώμα οι κεφτέδες από τη μια πλευρά, τους γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη.
  • Σερβίρουμε με πρόβειο γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο και ξύσμα λεμονιού ή με λευκή ταραμοσαλάτα με καπαρόφυλλα.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ