Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
- 2-3 πατάτες σε κομμάτια
- 1 φέτα παστό μπακαλιάρο (700-800 γρ.)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και αλεσμένες
- 1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξαλμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε. Ζεσταίνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει και μαλακώνει, ρίχνουμε το σκόρδο, τα φασολάκια και τις πατάτες και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, να λαδωθούν καλά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει με τα υγρά του σε χαμηλή φωτιά. Μόλις δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμο, στρώνουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου και το μαϊντανό και προσθέτουμε πιπέρι και, αν χρειάζεται, αλάτι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν μαζί για 10-15 λεπτά περίπου.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ