Υλικά
- 5 μέτρια παντζάρια
- 200 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μερικές κουταλιές ξινομυζήθρα
Για τη σος
- ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. ξίδι
- ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα αλατίζουμε και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.
- Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα χοντροκόβουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της σος και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, γαρνίρουμε με ξινομυζήθρα και σερβίρουμε.
Συνταγή: ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ
Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ