Υλικά

  • 5 μέτρια παντζάρια
  • 200 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μερικές κουταλιές ξινομυζήθρα

Για τη σος

  • ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα αλατίζουμε και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.
  • Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα χοντροκόβουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της σος και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, γαρνίρουμε με ξινομυζήθρα και σερβίρουμε.

Συνταγή: ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ

Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ