Υλικά
- 250 γρ. πλιγούρι
- 100 γρ. σπανάκι baby
- 2 εσαλότ ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες σε μικρούς κύβους
- 1 λάιμ, ξύσμα και χυμό
- ½ ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 5 μπουκετάκια κουνουπίδι
- 1 κ.γ. κάρι
Για τη βινεγκρέτ
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
- 80 ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ: Ανακατεύουμε σε μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, το μπούκοβο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι για να δέσει.
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κάρι και το πλιγούρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το κουνουπίδι για 4-5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε κατευθείαν σε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο.
- Μεταφέρουμε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το σπανάκι, το κρεμμύδι (φρέσκο και εσαλότ), το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το κουνουπίδι, τον κόλιανδρο και την ντομάτα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
Συνταγή: ΤΙΜΟΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ
Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ