Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 200 γρ. baby ρόκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 100-150 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 250-300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 100-150 γρ. φέτα σε κύβους

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στον πολυκόφτη τη ρόκα, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ρόκα και να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη πάστα.
  • Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους. Τα σουρώνουμε κρατώντας 150 ml από το νερό όπου έβρασαν.
  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το πέστο ρόκας και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι και το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, ρίχνουμε την ντομάτα, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Συνταγή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ

Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ