Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο

Ένα ξεχωριστό και λαχταριστό πιάτο!
16 Νοεμβρίου 2024 | 08:00

Υλικά για 7 μερίδες

  • 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια (μεγάλο μέγεθος)
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 50 γρ. μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί) τριμμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 ml ζωμό μανιταριών ή λαχανικών ζεστό
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για τη γέμιση

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μικρά μανιτάρια (brown, πορτομπέλο ή ανάμεικτα) σε λεπτές φέτες
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί) τριμμένο
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το ανθότυρο με το μετσοβόνε.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το δεντρολίβανο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μαντζουράνα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Αφαιρούμε το δεντρολίβανο, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο.
  • Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τα μανιτάρια 80 γρ. βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να καβουρντιστεί. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό και μετά το γάλα μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ενσωματώνουμε στο μείγμα 50 γρ. από την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο μετσοβόνε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  • Απλώνουμε σε ένα πυρέξ 3-4 κ.σ. κρέμα. Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα των μανιταριών και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στο πυρέξ. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια του φαγητού.

Συνταγή: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΔΩΡΙΤΗ

Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version