Υλικά

  • 10 μικρές πατάτες κομμένες στα δύο
  • 6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 10 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πατάτες με τη φλούδα τους ή καθαρισμένες. Τις στραγγίζουμε και τις πιέζουμε λίγο, να χαραχτούν.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Τις σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικό

Tα ακαθάριστα ψητά σκόρδα γίνονται γλυκά σαν κάστανο. Mε μια κίνηση φεύγει η φλούδα τους και επίσης –για όσους μισούν το σκόρδο– αφήνουν μόνο μια λεπτή γεύση στο φαγητό.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ