Υλικά

  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 5 αγγουράκια τουρσί πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. αρακά κατεψυγμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. κάπαρη
  • Αλάτι
  • Αβγά βρασμένα σφιχτά και κομμένα σε ροδέλες για το γαρνίρισμα

Για τη μαγιονέζα

  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό, χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν. Μόλις κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε σε καρέ στο μέγεθος του αρακά.
  • Εφαρμόζουμε το ειδικό εξάρτημα στο μίξερ χειρός και χτυπάμε σε ένα γυάλινο μπολ τους κρόκους των αβγών. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ½ κ.σ. χυμό λεμονιού.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταγόνα σταγόνα ½ φλιτζ. ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταγόνα σταγόνα το ξίδι και το υπόλοιπο λεμόνι εναλλάξ με το υπόλοιπο λάδι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τη μαγιονέζα με όλα τα υπόλοιπα υλικά της ρώσικης και διακοσμούμε με ροδέλες αβγού και λίγο μαϊντανό.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ