Υλικά
- 2 μέτριες πατάτες
- 2 μεγάλα καρότα
- 5 αγγουράκια τουρσί πολύ ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. αρακά κατεψυγμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. κάπαρη
- Αλάτι
- Αβγά βρασμένα σφιχτά και κομμένα σε ροδέλες για το γαρνίρισμα
Για τη μαγιονέζα
- 2 κρόκους αβγών
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό, χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν. Μόλις κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε σε καρέ στο μέγεθος του αρακά.
- Εφαρμόζουμε το ειδικό εξάρτημα στο μίξερ χειρός και χτυπάμε σε ένα γυάλινο μπολ τους κρόκους των αβγών. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ½ κ.σ. χυμό λεμονιού.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταγόνα σταγόνα ½ φλιτζ. ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταγόνα σταγόνα το ξίδι και το υπόλοιπο λεμόνι εναλλάξ με το υπόλοιπο λάδι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τη μαγιονέζα με όλα τα υπόλοιπα υλικά της ρώσικης και διακοσμούμε με ροδέλες αβγού και λίγο μαϊντανό.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ