Υλικά για 8 μερίδες

  • 4 αβγά, χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε σκόνη
  • 400 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. μέλι + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μια φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αποκτήσουμε μια μαρέγκα που να σχηματίζονται κορυφές στην επιφάνειά της.
  • Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μυζήθρα πατώντας τη με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το μέλι και τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ένα παχύρρευστο μείγμα. Ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  • Τέλος ενσωματώνουμε σε δύο δόσεις τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή μια κουτάλα. Θέλουμε να έχουμε ένα μαλακό και βελούδινο μείγμα χωρίς να χαθεί ο όγκος της μαρέγκας.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ