Υλικά
- 1 μάτσο ρόκα
- 500 γρ. ανάμεικτα πράσινα και κόκκινα σαλατικά
- 200 γρ. φύλλα από σπανάκι
- 2 αβοκάντο ώριμα σε ροδέλες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 αγγουράκια σε ροδέλες
- Μερικά κλωναράκια άνηθο, βασιλικό και μαϊντανό
- 1 γαλλική σαλάτα σε χοντρά κομμάτια
Για το ντρέσινγκ
- ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. μέλι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά όλες τις πρασινάδες. Τις χοντροκόβουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μια σαλατιέρα και αλατίζουμε ελαφρά.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ ή σε μπολάκι όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα την τελευταία στιγμή.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ