Υλικά
- 800 γρ. φέτα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 2 κ.γ. καυτερή πάπρικα
- 1 καυτερή πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
- 2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- Ντομάτα σε κύβους
- Ελιές για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε σε ένα μπολ με νερό τη φέτα για 30 λεπτά, αλλάζοντας ενδιάμεσα μια-δυο φορές το νερό για να φύγει η υπερβολική αλμύρα του τυριού.
- Μεταφέρουμε τη φέτα σε μπολ και τη σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα, την πιπεριά, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρουμε την τυροκαυτερή με κυβάκια ντομάτας, ελιές και ελαιόλαδο.
*Εναλλακτική με κόκκινες πιπεριές
Σοτάρουμε 4 κόκκινες γλυκές πιπεριές ψιλοκομμένες μαζί με 2 πράσινες καυτερές σε 6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο. Μόλις κρυώσουν, τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο του τηγανιού με 800 γρ. τριμμένη φέτα και 8 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ