Λευκή φασολάδα

Μια ζεστή φασολάδα για τις κρύες μέρες - και όχι μόνο!
8 Δεκεμβρίου 2024 | 08:00

Υλικά για 5 άτομα

  • 400 γρ. άσπρα φασόλια
  • 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 80 γρ. ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε άφθονο νερό. Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και περίπου δύο λίτρα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν μαλακώσουν και χυλώσουν καλά τα φασόλια, ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή με φρέσκο ζυμωτό ψωμί, αλλά είναι εξίσου απολαυστική και κρύα, από το ψυγείο, με κρίθινα παξιμάδια.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Πρόσφατα Άρθρα
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version