Υλικά για 5 μερίδες
- 600 φρέσκες πατάτες μικρές ή μετρίου μεγέθους
- 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 αβγά βρασμένα
- 2 κλωναράκια σέλερι
- 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 αγγουράκια τουρσί
- 1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. άνηθο
- ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα αβγά, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό (να τις καλύπτει) και τις αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Θέλουμε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
- Όταν κρυώσουν ελαφρώς οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τις σπάμε με πιρούνι σε κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ακόμα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι τη μουστάρδα, το ξίδι, την πάπρικα, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο, να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες όσο ακόμη είναι ζεστές και ανακατεύουμε καλά.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ