Υλικά
- 120 γρ. ρύζι γλασέ
- 350 γρ. νερό
- 700 ml κατσικίσιο γάλα
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 1 ξύλο κανέλα
- 1 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. κορν φλάοουρ
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να αρωματιστεί από τα μπαχαρικά.
- Ξεπλένουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και το σιγοβάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και το αλάτι. Όταν πιει το νερό, προσθέτουμε το αρωματισμένο μείγμα του γάλακτος, περνώντας το από σουρωτήρι, και τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ