Υλικά για 2 μερίδες
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. κάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
- 1 σελινόριζα
- 250 γρ. γάλα
- 50 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα μυρωδικά, το κάρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε στο μπολ το κοτόπουλο να μαριναριστεί.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κοτόπουλο. Το μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το γάλα και τη μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν μαλακώσει, τη σουρώνουμε και τη μεταφέρουμε στον κάδο του πολυκόφτη. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και λίγη κρέμα και χτυπάμε καλά τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε λίγη κρέμα ακόμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου με τον πουρέ σελινόριζας.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ