Υλικά για 2 μερίδες

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. κάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 σελινόριζα
  • 250 γρ. γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα μυρωδικά, το κάρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε στο μπολ το κοτόπουλο να μαριναριστεί.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κοτόπουλο. Το μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το γάλα και τη μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν μαλακώσει, τη σουρώνουμε και τη μεταφέρουμε στον κάδο του πολυκόφτη. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και λίγη κρέμα και χτυπάμε καλά τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε λίγη κρέμα ακόμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου με τον πουρέ σελινόριζας.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ