Υλικά για 4 μερίδες

  •  150 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 1 πρέζα νιφάδες θαλασσινού αλατιού + ¼ κ.γ. επιπλέον
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Κακάο σε σκόνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Σπάμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη μεταφέρουμε σε μπεν μαρί. Λίγο προτού λιώσει εντελώς, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια. Προσθέτουμε μία πρέζα θαλασσινό αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματίζονται κορυφές στην επιφάνεια της μαρέγκας. Την αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη και το υπόλοιπο θαλασσινό αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διπλασιαστεί ο όγκος του. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σοκολάτας-ελαιολάδου ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Ενσωματώνουμε το 1/3 της μαρέγκας ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από το μείγμα.
  • Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ