Υλικά για 6 μερίδες

  • 1½ κιλό λευκά μανιτάρια σε καρέ
  • 300 γρ. κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 8 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 80 ml κόκκινο κρασί
  • 300 γρ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την κανέλα, τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Όταν εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά της κατσαρόλας, προσθέτουμε τον πελτέ, το κρασί και την ντομάτα, συμπληρώνοντας, αν χρειαστεί, και λίγο νερό.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τη ζάχαρη και αφήνουμε το στιφάδο στη φωτιά για 30 λεπτά ακόμα, να μελώσει η σάλτσα του.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ