Υλικά
- 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 λάιμ
- 500 γρ. φιλέτα λευκού ψαριού (π.χ. μπακαλιάρος)
- ¼ κόκκινο λάχανο
- 2 ντομάτες
- 2 αβοκάντο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 8 μικρές τορτίγιες καλαμποκιού
- 1 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. sour cream
- Σάλτσα τσίλι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα και μια πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το χυμό από 1 λάιμ, ανακατέψτε καλά και αλείψτε τα φιλέτα ψαριού με την πάστα.
- Ψιλοκόψτε το λάχανο, στύψτε το χυμό από μισό λάιμ, αλατίστε και αφήστε το στην άκρη. Κόψτε τις ντομάτες σε κυβάκια ή μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίστε το αβοκάντο και κόψτε το σε φέτες, ή αν είναι πολύ ώριμο πολτοποιήστε το σε ένα μπολ με λίγο λάιμ και αλάτι. Κρατήστε όλα αυτά τα υλικά χωριστά σε μια σανίδα.
- Προθερμάνετε το φούρνο και στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Αλείψτε με λίγο λάδι, τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού στο ταψί, περιχύστε με την πάστα από το μπολ και αλείψτε με λίγο ακόμα λάδι και ψήστε για περίπου 15 λεπτά.
- Τυλίξτε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο και ζεστάνετέ τις στο φούρνο (κάτω από το ψάρι).
- Απλώστε λίγη sour cream σε κάθε ζεστή τορτίγια, προσθέστε από πάνω μια χούφτα λάχανο, ντομάτες, φέτες αβοκάντο, ψάρι και τέλος, ρίξτε λίγο έξτρα κόλιανδρο και σάλτσα τσίλι, αν θέλετε.