Υλικά για 6 μερίδες

  • 750 γρ. γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό
  • 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 μπανάνα ώριμη
  • 50 γρ. θυμαρίσιο μέλι
  • Τσιπς μπανάνας, ξύσμα σοκολάτας, φρούτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 600 γρ. γάλα. Καθαρίζουμε την μπανάνα και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα, μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει ελαφρά.
  • Εκτός φωτιάς, ενσωματώνουμε στην κρέμα πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια το μέλι.
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ