Υλικά για 6 μερίδες
- 750 γρ. γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό
- 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 1 μπανάνα ώριμη
- 50 γρ. θυμαρίσιο μέλι
- Τσιπς μπανάνας, ξύσμα σοκολάτας, φρούτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 600 γρ. γάλα. Καθαρίζουμε την μπανάνα και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα, μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει ελαφρά.
- Εκτός φωτιάς, ενσωματώνουμε στην κρέμα πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια το μέλι.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ