Υλικά για 5 μερίδες
- 150 γρ. καστανό ρύζι
- 1 κοτσάνι από ένα μέτριο προς μεγάλο μπρόκολο τριμμένο
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 250 γρ. σελινόριζα τριμμένη
- 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ρόδι καθαρισμένο
- 4-5 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
- 80 γρ. αμύγδαλα άσπρα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το ντρέσινγκ
- 50 ml μηλόξιδο
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Ανακατεύομε σε ένα μπολ την τριμμένη σελινόριζα, το καρότο, το μπρόκολο, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να έρθει το ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προσθέτουμε στα τριμμένα λαχανικά το ρόδι, τα σύκα, τα αμύγδαλα, το κρεμμυδάκι, το λιναρόσπορο, τον άνηθο και το ρύζι.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού και σερβίρουμε.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ