Σαλάτα με κοτσάνι μπρόκολου, καστανό ρύζι και ξηρούς καρπούς

Μην το πετάτε - το κοτσάνι του μπρόκολου είναι γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα.
16 Ιανουαρίου 2025 | 08:00

Υλικά για 5 μερίδες

  • 150 γρ. καστανό ρύζι
  • 1 κοτσάνι από ένα μέτριο προς μεγάλο μπρόκολο τριμμένο
  • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
  • 250 γρ. σελινόριζα τριμμένη
  • 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 4-5 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. αμύγδαλα άσπρα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το ντρέσινγκ

  • 50 ml μηλόξιδο
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Ανακατεύομε σε ένα μπολ την τριμμένη σελινόριζα, το καρότο, το μπρόκολο, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να έρθει το ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προσθέτουμε στα τριμμένα λαχανικά το ρόδι, τα σύκα, τα αμύγδαλα, το κρεμμυδάκι, το λιναρόσπορο, τον άνηθο και το ρύζι.
  • Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού και σερβίρουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Πρόσφατα Άρθρα
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version