Υλικά για 18 μερίδες
- 300 γρ. ταχίνι
- 120 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- 80 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Αφαιρούμε από το ταχίνι το συσσωρευμένο στην επιφάνεια λάδι και το κρατάμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το ταχίνι, το σιρόπι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια (προαιρετικά) και τη σόδα, για 5 λεπτά ή μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με κουτάλι να μοιραστεί ομοιόμορφα.
- Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας με το λάδι ταχινιού και πλάθουμε μπαλίτσες ζύμης 25-28 γρ. Τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν, και τις πιέζουμε με την παλάμη μας να πλατύνουν.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στους 175°C, στον αέρα, για 13-15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως στο ταψί τους και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ