Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 12 ντοματίνια κομμένα
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 2 συσκευασίες ντομάτες ψιλοκομμένες (2 x 400 γρ.)
  • 1/2 φλιτζ. ελιές φιλεταρισμένες
  • 2 συσκευασίες τόνο σε νερό
  • 1 κ.σ. ψιλή κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο αγουρέλαιο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την ντομάτα –τριμμένη και ψιλοκομμένες–, ανακατεύουμε και βράζουμε για 8-10 λεπτά να μελώσει η σάλτσα.

Βήμα 2ο

Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό, τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη ζουμερή σάλτσα. Σβήνουμε την εστία και προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με λίγο αγουρέλαιο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Μυστικό: Ο τόνος χρειάζεται ελάχιστο μαγείρεμα μέσα στη σάλτσα ώστε να κρατήσει την υφή του και να μη λιώσει.

*ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ