Για όσους είναι από τη βόρεια Ελλάδα, το μπουρέκι είναι κάτι που το ξέρουν. Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι κάτι σαν το… τυροπιτάκι της νότιας Ελλάδας. Η ομορφιά είναι ότι η γέμιση γινόταν με ότι υπήρχε στο ψυγείο – και αυτή τη συνταγή αποφάσισε να μας φτιάξει.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και ετοίμασε μια συνταγή που του θύμισε τα παιδικά του χρόνια: μπουρέκια με πιπεριές, φέτα και κασέρι. Ένα σνακ το οποίο είναι ότι πρέπει για μεσημέρι ή σε μαζώξεις με τους φίλους.
Τα υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 λευκά κρεμμύδια
- 1 πράσο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πράσινες πιπεριές
- 4 φρέσκα κρεμμύδια
- 10 φύλλα δυόσμου
- 250 γρ φέτα
- 200 γρ κασέρι
- 1 κγ μπούκοβο
- 2 κσ γιαούρτι
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Το μυστικό
Τη μεγάλη νοστιμάδα τη δίνει το αυγό, το οποίο περνάμε με ένα πινέλο πάνω από τα φύλλα που έχουμε για βάση.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε πρώτα τα λαχανικά: στη συγκεκριμένη συνταγή έχουμε βάλει κρεμμύδι, πράσο, κόκκινη πιπεριά, πράσινη πιπεριά και λίγη ρίγανη.
- Προσθέτουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, για να πάνε τα υλικά παντού.
- Βγάζουμε το φύλλο, βάζουμε δύο στη βάση και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με αυγό.
- Προσθέτουμε τη γέμιση στη μέση και το κλείσουμε στα πλάγια και το τυλίγουμε.
- Σε ένα πιάτο, έχουμε τριμμένη φρυγανιά με λίγο κεφαλοτύρι μέσα. Παίρνουμε το μπουρέκι, το πανάρουμε με λίγο αυγό και το περνάμε από τη φρυγανιά.
- Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το μπουρέκι και το τηγανίζουμε. Και αυτό είναι.