Αν ψάχνετε μια γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για την Τσικνοπέμπτη, αυτή είναι η ιδανική. Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και σίγουρα θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά. Τα σουβλάκια κοτόπουλου είναι άλλωστε από τις πιο αγαπημένες συνταγές και αρκετά υγιεινές, ειδικά σε συνδυασμό με αυτή τη δροσερή σως γιαουρτιού.
Διαβάστε επίσης: Σπιτική μαγιονέζα χωρίς συντηρητικά
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 0%, 2% ή 5%
2 σκελίδες σκόρδο, περασμένες στο μπλέντερ
Χυμός από 3 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
25 γρ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο ή δυόσμο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό μπούτια ή στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κύβους (ή ζητήστε τα έτοιμα από τον κρεοπώλη σας)
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 καρότο, κομμένο σε λωρίδες
Εκτέλεση για το κοτόπουλο:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον κόλιανδρο (ή τον δυόσμο), το ελαιόλαδο, το αλάτι, τον κουρκουμά και το πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μαρινάρετε με το μείγμα τα καλαμάκια κοτόπουλου ή, αν δεν τα έχετε έτοιμα, περάστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ξυλάκια και καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο.
Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήστε τα σουβλάκια κοτόπουλου στη σχάρα από τη μία πλευρά για 5 λεπτά. Γυρίστε τα σουβλάκια και ψήστε για 5-7 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Για τα λαχανικά:
Ψήνετε τα λαχανικά στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και χρησιμοποιήστε την επιπλέον μαρινάδα ως σως γιαουρτιού.