Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κλαράκια δενδρολίβανο ή θυμάρι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε τα σκόρδα στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, την πάπρικα, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν το ψήσιμο. Πριν το βάλουμε στον φούρνο, προσθέτουμε το δενδρολίβανο ή το θυμάρι (αντί για αυτά, μπορείτε να βάλετε 1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη).

Δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή, θα ενθουσιαστείτε με τη γεύση που θα έχουν τα ψητά σας. Συνοδεύστε τα με τραγανές πατάτες φούρνου.