Υλικά
- 1 κούπα λάδι
- 2 κούπες σιμιγδάλι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- Ξηρούς καρπούς της επιλογής σας, αμύγδαλα, καρύδια, κουκουνάρι ή ακόμα και σταφίδες
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το λάδι σε ψηλή κατσαρόλα να ζεσταθεί λίγο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, με προσοχή μέχρι να πάρει χρώμα.
- Έχει σημασία να καβουρντιστεί καλά και αργά, άλλα όχι υπερβολικά γιατί θα χαλάσει η γεύση. Αφού πάρει χρώμα το σιμιγδάλι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε το νερό γρήγορα ανακατεύοντας και τέλος την ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά.
- Ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να γίνει σπυρωτός. Βυθίστε μέσα ένα μαχαίρι. Αν ο χαλβάς σας χωρίζει και κόβεται είναι έτοιμος.