Υλικά

  • 1 κούπα λάδι
  • 2 κούπες σιμιγδάλι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • Ξηρούς καρπούς της επιλογής σας, αμύγδαλα, καρύδια, κουκουνάρι ή ακόμα και σταφίδες

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το λάδι σε ψηλή κατσαρόλα να ζεσταθεί λίγο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, με προσοχή μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Έχει σημασία να καβουρντιστεί καλά και αργά, άλλα όχι υπερβολικά γιατί θα χαλάσει η γεύση. Αφού πάρει χρώμα το σιμιγδάλι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε το νερό γρήγορα ανακατεύοντας και τέλος την ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά.
  • Ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να γίνει σπυρωτός. Βυθίστε μέσα ένα μαχαίρι. Αν ο χαλβάς σας χωρίζει και κόβεται είναι έτοιμος.