Υλικά

  • 300 γρ. βρόμης ( περίπου 2,5 κούπες)
  • 1 κανονικού μεγέθους μήλο ή δύο μικρά
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 4 κοφτές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
  • Χυμό από ένα μικρό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • Λίγη κανέλα

Εκτέλεση

  • Πρώτα πολτοποιείται το μήλο.
  • Αλέθετε τη μισή ποσότητα βρόμης (ή και ολόκληρη αν προτιμάτε) για να πλάθονται καλύτερα τα μπισκότα.
  • Βάζετε σε ένα μπολ το πολτοποιημένο μήλο, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε τα υλικά είτε στο χέρι είτε στο μίξερ.
  • Προσθέτετε τη σόδα, το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύετε.
  • Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτετε σιγά σιγά τη βρόμη και παράλληλα σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού.
  • Τέλος, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς.
  • Πλάθετε μικρές μπαλίτσες και τις πιέζετε να απλώσουν με τις παλάμες σας για να μοιάζουν με μπισκότο.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.