Υλικά
- 300 γρ. βρόμης ( περίπου 2,5 κούπες)
- 1 κανονικού μεγέθους μήλο ή δύο μικρά
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 4 κοφτές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 150 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
- Χυμό από ένα μικρό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- Λίγη κανέλα
Εκτέλεση
- Πρώτα πολτοποιείται το μήλο.
- Αλέθετε τη μισή ποσότητα βρόμης (ή και ολόκληρη αν προτιμάτε) για να πλάθονται καλύτερα τα μπισκότα.
- Βάζετε σε ένα μπολ το πολτοποιημένο μήλο, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε τα υλικά είτε στο χέρι είτε στο μίξερ.
- Προσθέτετε τη σόδα, το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύετε.
- Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτετε σιγά σιγά τη βρόμη και παράλληλα σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού.
- Τέλος, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς.
- Πλάθετε μικρές μπαλίτσες και τις πιέζετε να απλώσουν με τις παλάμες σας για να μοιάζουν με μπισκότο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.