Υλικά:
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 350 ml παγωμένη σόδα, το αναψυκτικό
- 30 ml ελαιολαδο
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα προτού ξεκινήσουμε. Έπειτα το βγάζουμε.
- Κοσκινίζουμε μέσα σε αυτό το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά με αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε την παγωμένη σόδα και έπειτα το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το κουρκούτι με τη σόδα για λίγο με τον αυγοδάρτη.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στην συντήρηση του ψυγείου στο πιο κρύο ράφι για 20-30’. Εναλλακτικά βάζουμε το χυλό, σκεπασμένο, στην κατάψυξη για 5’.
- Το βγάζουμε παγωμένο από την ψύξη και το αφήνουμε στον πάγκο για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι.
Extra tipς:
- Το ψάρι θα πρέπει να είναι στεγνό χωρίς καθόλου υγρασία.
- Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι καυτό και η ένταση της φωτιάς να είναι μεσαία προς δυνατή.