Υλικά:

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 350 ml παγωμένη σόδα, το αναψυκτικό
  • 30 ml ελαιολαδο

 

Εκτέλεση:

  1. Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα προτού ξεκινήσουμε. Έπειτα το βγάζουμε.
  2. Κοσκινίζουμε μέσα σε αυτό το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
  4. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά με αυγοδάρτη.
  5. Προσθέτουμε την παγωμένη σόδα  και έπειτα το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το κουρκούτι με τη σόδα για λίγο με τον αυγοδάρτη.
  6. Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στην συντήρηση του ψυγείου στο πιο κρύο ράφι για 20-30’. Εναλλακτικά βάζουμε το χυλό, σκεπασμένο, στην κατάψυξη για 5’.
  7. Το βγάζουμε παγωμένο από την ψύξη και το αφήνουμε στον πάγκο για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι.

 

Extra tipς:

  • Το ψάρι θα πρέπει να είναι στεγνό χωρίς καθόλου υγρασία.
  • Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι καυτό και η ένταση της φωτιάς να είναι μεσαία προς δυνατή.