Υλικά για 6 μερίδες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης (φρεσκοψημένες ή εμπορίου)
- 350-500 γρ. φέτα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. μπούκοβο ή 1 πιπεριά καυτερή
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1-2 κ.σ. ξύδι
- Μερικά φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα, προαιρετικά.
Εκτέλεση
Βήμα 1ο:
Μπορεί να γίνει στο μπλέντερ και να πολτοποιηθεί πλήρως σαν αλοιφή αλλά και στο χέρι με ένα μπολ και ένα πιρούνι και έχει πιο «γεμάτη» υφή. Μπορείτε να επιλέξετε πιπεριές Φλωρίνης από το εμπόριο ή να ψήσετε τις δικές σας.
Βήμα 2ο:
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Βήμα 3ο:
Με το ¼ φέτα γίνεται σαν αλοιφή ενώ μπορούμε να βάλουμε και παραπάνω αν την θέλουμε πιο γεμάτη σε υφή.
Βήμα 4ο:
Τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα και μετά διατηρείται αρκετές ημέρες στη συντήρηση.
Extra tips αν ψήσετε τις πιπεριές στον φούρνο:
- Σε δυνατό φούρνο, ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει ελαφρά η φλούδα τους.
- Στη συνέχεια, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.
- Τις διατηρούμε σε βάζο με ελαιόλαδο και μερικές σκελίδες σκόρδο.