Υλικά για 1 μερίδα

  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 μεγάλη χούφτα μανιτάρια (περίπου 80 γρ.), κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα σε σκόνη
  • 1 χούφτα σπανάκι baby ή κανονικό
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 2–3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε την πάπρικα και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, και ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, τραβώντας απαλά τις άκρες της ομελέτας με μια σπάτουλα, έτσι ώστε το αυγό να γεμίζει τα κενά και να ψηθεί.
  • Όταν η ομελέτα είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε το μείγμα μανιταριών και σπανακιού, έπειτα διπλώνουμε τη μία πλευρά και την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.