Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος από την κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά, μας προτείνει μια πεντανόστιμη συνταγή:
Τα υλικά
- 250 γρ. ρύζι καρολίνα
- 700 ml ζωμό λαχανικών
- 5 φρέσκα κρεμμύδια
- 2 πράσα
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 ματσάκι άνηθο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την κρέμα φέτας:
- 250 γρ φέτα
- 80ml ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 15 φύλλα δυόσμου
- Πιπέρι
Το μυστικό
Είπαμε είναι μια κλασική συνταγή με ένα τουίστ. Δεν είναι τόσο η κρέμα φέτας, αλλά ότι το ρύζι εδώ μπαίνει στο τέλος. Όπως λέει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος «το σπανακόρυζο του μάγκα».
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε: σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, λευκό κρεμμύδι και πράσο, ένα φύλλο δάφνη και ανακατεύουμε.
Σοτάρουμε και προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί σε δυνατή φωτιά, ενώ ρίχνουμε και λίγο ξύσμα από λεμόνι.
Βάζουμε μάραθο, άνηθο και μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά, δημιουργώντας μια βάση με όλα τα λαχανικά.
Μετά βάζουμε το ρύζι και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, plus αλάτι και πιπέρι, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Το ρύζι θέλει 9 με 10 λεπτά, άρα μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνεις τη φέτα, το γιαούρτι και λίγο λεμόνι.
Ανακατεύουμε καλά και μόλις δέσει η κρέμα, η συνταγή είναι έτοιμη.