Ριζότο μανιταριών

Το ριζότο είναι ένα πιάτο που θέλει υπομονή αλλά αξίζει
12 Απριλίου 2025 | 08:00

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος από την κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά, μοιράστηκε τα μυστικά για ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Τα υλικά

  • 500 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 2 λευκά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 400 γρ. μανιτάρια champignon
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1250 λίτρα ζωμό μανιταριών
  • 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 κσ φρέσκο θυμάρι
  • 250 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Το μυστικό

Το ριζότο είναι ένα πιάτο που θέλει υπομονή, να είσαι από πάνω και να ανακατεύεις. Όπως είπε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος «ξέρεις γιατί είναι ωραίο το ριζότο; Γιατί όσο το φτιάχνεις μπορείς να σκεφτείς τη ζωή σου».

Η διαδικασία

Για τον ζωμό:

Στην αρχή βράζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε τον ζωμό που δημιουργείται, καθώς θα το χρησιμοποιήσουμε μετά στο ριζότο.

Για το ριζότο:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο, λίγο λάδι και προσθέτουμε το ρύζι, για να το θωρακίσουμε.

Προσθέτουμε πρώτα το κρασί και μόλις το «πιει» βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τα μανιτάρια και λίγο ζωμό που είχαμε φτιάξει πριν.

Και τότε ξεκινάει η διαδικασία: ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζωμό, μέχρι το ριζότο να είναι έτοιμο – περίπου 20 λεπτά χρειάζονται μέχρι να ολοκληρωθεί το ριζότο.

Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ένα κομμάτι βούτυρο και παρμεζάνα.

imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version