Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος από την κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά, μας παρουσίασε το πιο νόστιμο επιδόρπιο.

Τα υλικά

300 γρ. ρύζι γλασέ
2 λίτρα γάλα αγελάδος
250 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. μέλι
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
40 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κιλό βατόμουρα
Αλάτι

Το μυστικό

Οι περισσότεροι βάζουν μόνο γάλα. Το μυστικό είναι όμως να προσθέτεις κρέμα γάλακτος και βούτυρο.

Η διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε να καρβουδιστεί. Προσθέτουμε κρύα κρέμα γάλακτος, ενώ έχουμε κατεβάσει την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το γάλα και αρχίζουμε να τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τη βανίλια, το μέλι και το ξύσμα από λεμόνι.

Τέλος ρίχνουμε το ρύζι και με μια ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε συνέχεια σε δυνατή φωτιά.

Στα 20 λεπτά το μείγμα είναι έτοιμο και από εκεί και πέρα πειραματιζόμαστε:
– η μια εκδοχή είναι με την κανέλα
– η άλλη με μαρμελάδα βατόμουρο